сряда, 28 август 2013 г.

[Project] MindMap / Мисловни карти - що е то?

Blog of Syssboxx

Като част от обучението ми в Академията на Телерик беше участието ми в екипен проект по курса "Споделяне на знания и работа в екип". Неговата основна цел беше допълване на статиите в бълграската Уикипедия по теми, свързани с програмиране, разработка на софтуер, софтуерно инженерство и информационни технологии.

Тук накратко може да се види описанието на проекта, темите и разпределението на отборите за проекта.

Темата, по която работих аз беше Мисловна карта - същност и характеристики на мисловните карти, правила и препоръки за създаването им, приложения, инструменти за създаване и галерия от примери на мисловни карти.

А ако желаете за разберете в подробности що е то мисловна карта и какво представлява - ето линк към завършената статия.

Работата включваше запознаване и прилагане на правилита и препоръките на Уикипедия за оформление и създаване на авторски текст, изследване и проучване на различни източници за намиране на нужната информация по темата, както и издирване на авторите на мисловните карти за галерията и осъществяването на контакт с тях за разрешение за използването им.

Накратко работата по проекта беше интересна и научих доста неща, ровейки се по темата. Попаднах и на мисловни карти, които могат да бъдат определени като истински шедьоври. Мисловните карти определено могат да бъдат доста полезни, особено за хора, които възприемат информацията предимно визуално.

А ето и директното приложение на наученето по темата - мисловната ми карта на тема текстови файлове :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар